Lansarea numărului al 20-lea al revistei FILM MENU
Joi, 28 noiembrie, are loc lansarea Film Menu #20, printr-o proiecţie în sala de cinema a UNATC, de la ora 19.00, a filmului „The Barefoot Contessa” („Contesa desculță”, SUA 1954, subtitluri engleză), în regia lui Joseph L. Mankiewicz, în cadrul Cineclubului Film Menu, dar şi printr-o petrecere organizată în Ota (str. Dr. Staicovici nr. 26), după ora 22.00. Intrarea la proiecţie şi la petrecere va fi liberă.
Dosarul acestui număr este dedicat cinemaului românesc clasic. Ne-am propus să analizăm filme ale unor cineaști care s-au bucurat de o mare popularitate și au format, astfel, așteptările publicului român de la cinematografia autohtonă (Sergiu Nicolaescu și Titus Popovici), dar și opera unor cineaști canonizați, precum Mircea Daneliuc, Alexandru Tatos, Mircea Săucan, sau Lucian Pintilie.
Numărul 20 conţine şi un interviu amplu cu Stere Gulea, cineast asociat de publicul larg cu un film clasic, „Moromeții” (din 1988), dar care a realizat filme și în anii 2000, cel mai recent fiind „Sunt o babă comunistă”, lansat de curând în sălile de cinema din țară.
Rubrica de review conţine cronici ale unor filme precum: „Când se lasă seara peste București sau metabolism” (regie Corneliu Porumboiu), „Before Midnight” (regie Richard Linklater), „Fiica nimănui, Haewon” (regie Hong Sang-soo), „Leviathan” (regie Lucien Castaing-Taylor, Verena Paravel), „Gravity” (regie Alfonso Cuaron), „La folie Almayer” (regie Chantal Akerman), „Câinele japonez” (regie Tudor Cristian Jurgiu), „Sunt o babă comunistă” (regie Stere Gulea), „Journal de France” (regie Raymond Depardon, Christine Nougaret), „The Grandmaster” (regie Wong Kar- wai) sau „Blue Jasmine” (regie Woody Allen). De asemenea, conţine două portrete ample dedicate cineaştilor Raul Ruiz și Alexei Balabanov.
Nu în ultimul rând, filme din 2 festivaluri (TIFF şi Karlovy Vary) sunt analizate în paginile Film Menu #20.
Revista nu este de gasit la Carturesti (Romana) sau Bastilia. Si nici nu au mai primit-o de mult, zic ei.
Multumesc!
ApreciazăApreciază