[Să Film!] : Iacob

Sa Film, Iacob

Să Film!: Proiecţie şi dezbatere „Iacob” (1988, regia Mircea Daneliuc)

UNATC București şi Film Menu prezintă sâmbătă 12 octombrie, de la orele 19, proiecția filmului „Iacob”, în regia lui Mircea Daneliuc.

După un an și jumătate în care am proiectat și discutat exclusiv filme românești recente, începând cu octombrie ne propunem să prezentăm lunar câte un film românesc realizat anterior anului 2000, pe care să îl discutăm cu echipa de realizatori. Ne dorim astfel să readucem în atenția publicului filme importante ale istoriei cinematografiei românești, unele dintre ele dificil de accesat, toate – imposibil de ignorat.

Primul film pe care îl proiectăm și discutăm a fost realizat de Mircea Daneliuc în anul 1988, fiind nominalizat la două premii ale Academiei Europene de Film (pentru cel mai bun film al anului și pentru cel mai bun actor – Dorel Vișan). Plasat într-o localitate minieră din Munții Apuseni, aflată nu departe de Roșia Montană, „Iacob” reconstituie viața de zi cu zi a protagonistului și a celorlalți mineri din zonă.

Evenimentul face parte din proiectul „Să Film!”, care își propune să ofere contextul necesar unui dialog între public și realizatorii celor mai recente filme românești. Proiecţiile vor avea loc de fiecare dată în Sala de cinema din UNATC – o sală cu o capacitate de aproximativ 300 de locuri. La finalul fiecărei proiecții, publicul este invitat să intre în dialog cu o mare parte a echipei de filmare. Scopul acestui proiect este, pe de o parte, de a facilita o înțelegere a modului în care funcționează fiecare departament al unei echipe de producție cinematografică şi pe de altă parte, de a propune un dialog amplu între realizatori și public.

 Programul „Să Film!” de sâmbătă, 12 octombrie, sala de cinema a UNATC

orele 19: Proiecție „Iacob” (România 1988, regie Mircea Daneliuc)

orele 20.30: Discuție cu membrii echipei filmului.

Intrarea la eveniment este liberă.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Şapte Seri, Dilema Veche, Liternet.ro, Sub25, Filmreporter.ro, Feeder.ro, Veioza Arte, Librăriile Humanitas, Librăria Anthony Frost, Librăriile Cărtureşti şi Librăria Jumătatea Plină.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s