Concurs de critică de film “Viorica Bucur”

 

Concursul de scriitura de film “Viorica Bucur” adresat studentilor

 

 

Deadline: 4 Decembrie 2012

 

“As the 2012 apocalypse is upon us, it is time to prepare for a cinematic last supper” (Magnolia Pictures, la achizitia filmului “Melancholia”, regia Lars von Trier).

 

Sfarsitul lumii asteptat in 2012 este subiectul multor teorii, de la interpretari mayase pana la teorii ale conspiratiei marca Dan Brown. Unii se refera foarte concret la 21 decembrie ca la punctul terminus, iar de la disaster movies hollywoodiene si pana la, iata, Lars von Trier, estetica tratarii sfarsitului lumii in film e foarte diversa. In paralel, in contextul digitalizarii, ia proportii o noua intrebare: cat de aproape este sfarsitul filmului, sau sfarsitul cinemaului asa cum il stim?

Cum un final epic si cat mai intarziat este ce ne dorim cu totii, Make a Point, in colaborare cu Festivalul de Film Studentesc “CineMaIubit” lanseaza concursul de eseuri cinematografice pe tema sfarsitului – “Sfarsitul in cinema si sfarsitul cinemaului”.

 

Teme de reflectie posibile:

• Sfarsitul filmului: tehnologii digitale, schimbari in estetica genului
• Sfarsitul cinemaului: transformari ale industriei (productie, distributie)
• Sfarsitul lumii: tendinte de a trata Apocalipsa in film
• Sfarsitul cinefiliei: alternative la sala de cinema, la a scrie si a discuta despre cinema
• Analize de film sau ale altor medii ce folosesc imagini in miscare (instalatii in contextul galeriei de arta, de exemplu) care problematizeaza cele de mai sus
• …sau orice alta abordare a temei la alegerea voastra.

 

Premiul va fi oferit de Asociatia Make a Point în cadrul Galei de decernare a premiilor la Festivalul de Film Studentesc “Cinemaiubit”, iar textul castigator va fi publicat în revista “Tataia”.

Asteptam eseuri de maxim 7000 de semne pe adresa point@makeapoint.ro.

Data limita de trimitere a textelor: 4 Decembrie 2012

*Concursul “Viorica Bucur” se adreseaza studentilor romani sau celor care au domiciliul în Romania, indiferent de profilul institutiei de învatamant superior la care sunt inscrisi.
**Pentru a fi inscrisi in concurs, atasati emailului numele complet, datele voastre de contact, incluzand data nasterii si institutia de invatamant superior la care sunteti inscrisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s