Girls and Trans Boys on Film: scurtmetraje românești

Girls on Film este un proiect editorial inițiat de redacția Acoperişul de Sticlă cu scopul de a corecta o lipsă de atenție asupra femeilor care activează în industria cinematografică. Anul acesta, pe lângă obișnuitele recenzii, eseuri și interviuri realizate de redactorii A.d.S. și publicate în luna martie, Cineclubul Film Menu va organiza o serie de proiecții cu filme realizate de femei și filme care oferă reprezentări feministe în cinema.

În cadrul ultimei proiecții din cadrul seriei vom prezenta o selecție de scurtmetraje românești, urmată de o discuție cu cineastele și cineaștii Andreea Borțun, Patrick Brăila, Teona Galgoțiu, Andra Tarara și Ioana Țurcan, moderată de Călin Boto și Flavia Dima.

Selecția de scurtmetraje:

„Blue Banks” (r. Andreea Borțun, Brîndușa I. Nastasă)
„III” (r. Yueying Feng, Kieu Anh Truong, Ioana Țurcan)
„O moarte în familia mea” (r. Andra Tarara)
„States Uprooted” (r. Ioana Țurcan)
„Pieptiș” (r. Patrick Brăila)
„Brief Conversation About the D Word” (r. Teona Galgoțiu)

Proiecția va avea loc în ziua de joi, 14 martie 2019, de la ora 19.00 în Sala Cinema de la UNATC (Str. Matei Voievod, Nr. 75-77, Corpul C), în cadrul Cineclubului Film Menu. Intrarea este liberă!

Afișul filmului este realizat de Anna Grozavu.

Parteneri Media: Scena9, Aarc – All About Romanian Cinema, SUB25, Decât o Revistă, LiterNet.ro și Festivalul de Film Super.

Lasă un comentariu