[Cineclub Film Menu]: Phantom Islands

Lungmetrajul „Phantom Islands”/ „Insule fantomă” (r. Rouzbeh Rashidi, 2018) va fi prezentat în cadrul colaborării dintre redacția Film Menu și cea de-a 23-a ediție a Festivalului Filmului European.

Proiecția va avea loc în Sala Cinema din UNATC, pe data de 23 iunie 2019, începând cu ora 18.00. Ulterior proiecției, la ora 19.30, regizorul Rouzbeh Rashidi va susține un masterclass despre cinema experimental și moduri de organizare, finanțare și distribuție non-comercială a cineaștilor independenți și a proiectelor acestora, pornind de la experiența sa de regizor și fondator al Experimental Film Society.

„Insule fantomă” e un film experimental, aflat la granița dintre documentar și ficțiune, care urmărește un cuplu rătăcit în peisajul impresionant al insulelor Irlandei. Dar această poveste de dragoste voit melodramatică este chestionată în permanență de un dispozitiv cinematografic provocator, care pune în discuție, în ultimă instanță, însăși posibilitatea obiectivității documentare.

Discuția va fi moderată de criticul de film Călin Boto și regizoarea Ana Lungu.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză. Intrarea este gratuită.

Afișul filmului este realizat de Anna Grozavu.

Parteneri Media: Scena9, Aarc – All About Romanian Cinema , SUB25, Decât o Revistă , LiterNet.ro și Festivalul de Film Super.

Pentru mai multe detalii: http://ffe.ro/2019/programfilme/insule-fantoma/?fbclid=IwAR0VpaKrKK6_FLYDgLQXICXWnuTzpldvFgySm9ZAJiq9HyFwW1nqfCQchcA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s